Cocktailrecepten - leer hier de lekkerste cocktails maken!

Cocktailrecepten zijn de hoeksteen van een lekkere cocktail. Van de meeste cocktails circuleren er verscheidene recepten, het ene natuurlijk al beter dan het andere. IngrediŽnten zijn ťťn ding, dan is er nog de bereiding zelf. Verschillende preparatiewijzen kunnen een cocktail beduidend anders doen smaken. Cocktails maken doe je dus best mits enig voorstudie van het juiste recept en bereidingswijze.

Soorten cocktailrecepten

Met de verbreding van de betekenis van het woord cocktail is ook het aantal en de verschijningsvormen van mixed drinks toegenomen. Er zijn de classic cocktails, frozen cocktails, tiki cocktails, pink cocktails, city cocktails, royal cocktails... Ieder met zijn eigen recept en bereidingswijze. Er zijn sweets, sours en ook meer en meer bitters and gezouten cocktails. Vooral als aperitief kunnen deze heel goed dienen. Zo zijn er ook Fusion cocktails die de Fusion keuken binnenbrengen in mixed drinks. En niet te vergeten de recente trende van molecular mixology - de studie en praktijk van het creŽren van smaken en texturen vanop moleculair niveau. De wereld van de cocktailrecepten staat dus verre van stil!

Klassieke cocktailrecepten

Hieronder geven we je een aantal tips mee, en recepten voor onze favoriete en meest bekende cocktails.

Cocktail tools en benodigdheden

Bij cocktailrecepten horen ook cocktail tools - de instrumenten die het mogelijk maken om de cocktail te maken tot wat ze is. Iedereen kent de cocktailshaker en de maatbeker, maar er zijn nog zoveel andere tools! Het kunnen beheersen van deze tools verheft het maken van cocktails tot een kunst - het is wat een amateur onderscheidt van een mixologist, en een brouwsel van een echte cocktail. Meer over Cocktail tools en benodigdheden.

Cocktails leren maken?

Lees meer over onze workshops cocktails maken of contacteer ons voor meer informatie over cocktailrecepten, cocktailcreatie op maat of om Bartenders-on-the-road in te schakelen voor jouw evenement of cocktail party.